Despre noi

Context

Activitatea A.O. Copil, Comunitate, Familie este direct orientată spre beneficiul copiilor vulnerabili, cu risc de separare de familie sau deja abandonați. Lucrăm pentru a oferi o familie grijulie și iubitoare fiecărui copil. Împreună cu autoritățile guvernamentale și partenerii de finanțare, ne străduim să reformăm sistemul instituțional de îngrijire a copilului din Moldova și să-l înlocuim cu un sistem flexibil, familial și comunitar de îngrijire a copilului.

În Republica Moldova, conform statisticii oficiale, cresc peste 583 200 de copii.

Fiecare al zecelea copil suferă de sărăcie extremă (cei mai afectați fiind copiii din mediul rural), iar lupta lor pentru supraviețuire e și mai acerbă în contextul pandemiei actuale. Semnalele ce ne vin din teritoriu sunt tot mai alarmante. 

Da, este o realitate că copiii sunt luați de lângă părinți și duși în case de copii, iar familia rămâne știrbită de o asemenea experiență cumplită. 

În acest context, nu putem rămâne indiferenți față de suferințele și lipsurile majore pe care copiii le îndură zilnic.

Am creat platforma donații.md pentru a oferi modalități de implicare pentru toți oamenii interesați din Republica Moldova și pentru a consolida spiritul de empatie și inițiativă civică în comunitatea locală. 

Scopul nostru este ca în următorii ani să continuăm eradicarea îngrijirii instituționale din țară prin combaterea sărăciei. La fel, ne propunem să promovăm valorile de solidaritate socială în rândul societății civile prin elaborarea unui suport educațional, care ar crea abilități de fundraising, de implicare socială și care ar promova empatia și ajutorul reciproc în societate.  

În cadrul proiectului “Innovation for donation in the new Covid reality”, prima campanie lansată își propune ajutorarea a circa 700 de copii și a familiilor lor să depășească cu bine criza, provocată de COVID-19.

 

 

 

www.donatii.md

Acum mai mult ca oricând, datorită noii realități COVID-19, majoritatea grupurilor sociale marginalizate sunt expuse riscurilor de izolare, sărăcie și abuz. 

Astfel, adaptarea la noua realitate înseamnă redirecționarea eforturilor noastre de fundraising către mediul online și operarea în principal în mediul digital. De aceea am creat platforma de fundraising online www.donatii.md care este dedicată sprijinului celor mai vulnerabile pături sociale din țară, și anume a copiilor.

Prin intermediul platformei www.donatii.md dorim să promovăm cultura “dăruirii” în Moldova și stimularea donațiilor individuale în comunitatea noastră, precum și încurajarea cetățenilor să-i sprijine pe cei care au o nevoie mare de ajutor, mai ales în condiții de pandemie. 

Ne-am propus să îndreptăm atenția și spre creșterea gradului de conștientizare a problemelor din societate, prin încurajarea unității sociale și solidarității. 

Acest portal, dezvoltat cu grijă de către organizația Copil, Comunitate, Familie, grație suportului financiar oferit de către fondul american “The German Marshall Fund, The Black Sea Trust for Regional Cooperation” și dezvoltat în cadrul proiectului “Innovation for donation in the new Covid reality”, va ajuta la colectarea resurselor financiare suficiente pentru a ajuta copiii defavorizați să-și acopere necesitățile de bază și să poată avea o viață decentă alături de familie. 

Platforma este dotată cu toate opțiunile de donații online, accesibile, simple și sigure. La fel, prin intermediul ei, ONG-urile locale interesate de însușirea noilor abilități de colectare de fonduri și implicare în lucrul comunității în scopuri caritabile, vor avea acces la un suport de curs dedicat tehnicilor de fundraising și stimulării culturii filantropiei în Republica Moldova.  

Vă încurajăm să acționați în spiritul solidarității umane și să-i susțineți pe cei, care în următorii 20 de ani vor deveni următoarea generație a țării. 

Copii străini nu există!